Συναντήσεις με Δήμαρχο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας

1 2

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που προγραμματίζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, μετά από απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με το Δήμαρχο Πύργου, κ. Αντωνακόπουλο Παναγιώτη και το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο Γεώργιο.

 

Τέθηκαν σημαντικά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους όπως η καθολική προσβασιμότητα στις δημοτικές υπηρεσίες, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και ραμπών διάβασης, η απαλλαγή- μείωση των δημοτικών τελών καθώς και έκπτωση στο λογαριασμό ύδατος, η πρόσληψη προσωπικού μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, η διοργάνωση και υλοποίηση εθελοντικών αιμοδοσιών καθώς και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών (δωρεά οργάνων, μυελού των οστών κ.α.)

 

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που απαιτούν στοχευμένες ενέργειες όπως:

 

Στο Δήμο Πύργου:

  • Ενημέρωση για την ίδρυση και λειτουργία ΚΔΑΠ-μεΑ, υπό την εποπτεία του Δήμου, προσφέροντας σημαντική στήριξη στα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
  • Προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες του Δήμου Πύργου
  • Παρεμβάσεις στο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο καθώς και στο ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας:

 

  • Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Ημέρας παίδων, εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο Πελόπιο, σε κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας
  • Παρέμβαση στην εφορεία αρχαιοτήτων προκειμένου να καταστεί προσβάσιμος ο αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας

 

Τέλος, και οι δύο Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και διεκδίκησης ενεργειών από την Πολιτεία για την Πατρών- Πύργου που διοργανώνει η Π.ΟΜΑ.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κος Χαροκόπος Αντώνης, ο Αντιπρόεδρος Β’, κος Παπαναγιώτου Παντελής,  το μέλος, κα Ρηγοπούλου Ανθή ενώ παρέστη και ο Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, κος Παπανικολόπουλος Γεώργιος.