You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Συνέντευξη Τύπου- Κοινό Κάλεσμα για Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία

Δελτίο Τύπου: Συνέντευξη Τύπου- Κοινό Κάλεσμα για Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, κ. Αντώνη Χαροκόπου και της Προέδρου του Συλλόγου για την Ψυχική Υγείας «ΣΟΨΥ» Πάτρας, κ. Χριστίνας Μπίκου.

Σκοπός της ήταν η δημοσιοποίηση Κοινού Καλέσματος για συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας και τον εορτασμό των 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Συλλόγου «ΣΟΨΥ» Πάτρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 έως 13:00, Φορείς Ψυχικής Υγείας θα συμμετέχουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (Πατρέως έως Γεροκωστοπούλου) με ενημερωτικά περίπτερα, εκθέσεις χειροτεχνιών από άτομα με ψυχική αναπηρία και βιωματικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά ενώ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 ετών λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Ο κος Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ενεργή και έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις εκδηλώσεις και στη συνεργασία με τους Φορείς των Ατόμων με Αναπηρία, η κα Μπίκου στις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει ο Σύλλογος «ΣΟΨΥ» Πάτρας, εδώ και 20 χρόνια, στην πόλη της Πάτρας και ο κος Χαροκόπος στην ένωση των δυνάμεων για την αποστολή ενός ανθρώπινου μηνύματος για την ψυχική υγεία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. 

Συμμετέχοντες Φορείς

  • Κέντρο Ψυχικής Υγείας Πάτρας του Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας»
  •  Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»-Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»
  • Ψυχιατρικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» Κο.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.
  • Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε.)- Δομή Ψυχικής Υγείας Πάτρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «ΣΘΕΝΟΣ»
  • Κοι.Σ.Π.Ε. Το. Ψ.Υ.Ν. Αχαΐας «ΦΑΡΟΣ»
  • Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης «ΓΕΦΥΡΕΣ»
  • Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας «ΜΙΤΟΣ»
  • Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ)