You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Μία πολύτιμη συνεργασία για την Co2gether και την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Δελτίο Τύπου: Μία πολύτιμη συνεργασία για την Co2gether και την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Νέα συνεργασία για την Co2gether και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, οι δύο φορείς στοχεύουν στην από κοινού διενέργεια δράσεων και πρωτοβουλιών.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι μία ολιστική υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία αλλά και των φροντιστών τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και των Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Βασική πρωτοβουλία της παραπάνω συνεργασίας αποτελεί η τηλεφωνική γραμμή στήριξης για άτομα με αναπηρία και των φροντιστών τους. Σκοπός της γραμμής είναι να παρέχει ίσες ευκαιρίες επικοινωνίας σε άτομα με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή αναπηρία κ.α.).

Η δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής στοχεύει στην εύκολη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και των φροντιστών τους σε υγειονομικό υλικό/ εξοπλισμό. Ο ρόλος της είναι διττός: εξυπηρέτηση ατόμων που επιθυμούν να προσφέρουν υλικό (π.χ. αναπηρικό αμαξίδιο) που πλέον δεν χρησιμοποιούν ή και να λάβουν υλικό που έχουν ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση τα άτομα θα πρέπει να πληρούν τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια του προγράμματος Co-solidarity Platform, στα πλαίσια του οποίου προσφέρεται το υγειονομικό υλικό.  

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τηλεφωνικά το αίτημα τους με την υποστήριξη του τηλεφωνητή, που θα είναι ένα άτομο από το διοικητικό προσωπικό της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Co2gether (π.χ. γεροντολόγος, νοσηλεύτρια), θα αξιολογούν και θα αναλύουν οι ανάγκες τους. Η τηλεφωνική υπηρεσία θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. Το τηλεφωνικό κέντρο θα βρίσκεται στα γραφεία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., όπου διοικητικό προσωπικό θα απαντά μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Ακόμα, η ομάδα της co2gether θα παρέχει οδηγίες και εκπαίδευση μέσα από το τηλέφωνο για την ορθή χρήση του υγειονομικού υλικού ή βοηθημάτων βάδισης, όπου χρειάζεται.  Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, είτε λόγω έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού (π.χ. κινητό), είτε σωματικής παρεμπόδισης από την υποκείμενη σωματική αναπηρία (π.χ. βαρηκοΐα), οι οδηγίες θα δίνονται σε επαγγελματίες ή οικογενειακούς φροντιστές ή με έντυπο τρόπο.

Υποστηρίζουμε κάθε συνάνθρωπο μας. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο αριθμός της τηλεφωνικής γραμμής και θα τεθεί σε λειτουργία.  Μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα της co2gether (https://co2gether.gr/) και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ (https://pomameadytnin.gr/).