Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.: Συνάντηση με Διοικητή 6ης ΥΠΕ

photo small

Ύστερα από αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, κο Ιωάννη Καρβέλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως:

  • Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) στις κλινικές και τις υπηρεσίες των γενικών νοσοκομείων.
  • Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»
  • Η μέριμνα για την παροχή μασκών προστασίας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (θαλασσαιμικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με ελκώδη κολίτιδα κ.α.) που ακολουθούν τακτικά θεραπευτικές αγωγές στις μονάδες υγείας
  • Η επαρκής στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Κεφαλονιάς, Αμφιλοχίας) καθώς και της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Σημαντικά θέματα ψυχικής υγείας (λειτουργία παιδοψυχιατρικής κλινικής, θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για πρώιμη παρέμβαση, δημιουργία δομής για άτομα με σοβαρές ψυχιατρικές αναπηρίες (αυτιστικό φάσμα), ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στις Ψυχιατρικές Κλινικές κ.α.)
  • Η οργάνωση και υλοποίηση αιμοδοσιών, δράσεων δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το ΚΕΔΜΟΠ και φορέων
  • Η μη λειτουργία μηχανημάτων (π.χ. μαγνητικού τομογράφου στο Γ.Ν. Αγρινίου), η έλλειψη εξοπλισμού (π.χ. μαγνητική εντερογραφία, κολονοσκόπια κ.α.) καθώς και η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις κλινικές και τις υπηρεσίες υγείας
  • Η θεσμοθέτηση λειτουργίας Μονάδας Πολυμεταγγιζόμενων Ατόμων στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου
  • Η προμήθεια κινητής μονάδας αιμοδοσίας καθώς και 2 (δύο) κινητών μονάδων, μία αποκλειστικά για την πραγματοποίηση μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένες περιοχές και μία για την διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ και εξετάσεων προσυμπτωματικού έλεγχου
  • Η επαναλειτουργία του Νευρολογικού Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»

Στο Διοικητή κατατέθηκε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ατζέντα με ζητήματα που καλύπτουν τον χώρο της υγείας στη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και εξέφρασε τη διάθεση και τη βούληση για άμεση και ουσιαστική συνεργασία.

Συμφωνήθηκε επίσης, από κοινού, να προγραμματιστούν συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την εξεύρεση λύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ο Πρόεδρος, κος Αντώνης Χαροκόπος, η Γεν. Γραμματέας, κα Βασιλική Παναγοπούλου, ο Αντιπρόεδρος Α’, κος Ανδρέας Λίβανος, η Αν. Γεν. Γραμματέας, κα Βασιλική Γούλα, η Αν. Ταμίας, κα Χριστίνα Μπίκου και ο Αν. Οργανωτικός Γραμματέας, κος Τασιούλης Γεώργιος)

 

Αναλυτικά η Ατζέντα με τα θέματα:

Περιφερειακή Ομοσπονδία                                            Αρ. Πρ.: 287

Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας                            Πάτρα: 06/08/20

Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής Ελλάδας

Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222

Τηλ/fax:2610-362127

e-mail:pomamea_dit@hotmail.com

 

 

Προς: Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων,

Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, κο Καρβέλη Ιωάννη

 

 

Κοιν: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)

Φορείς- Μέλη Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

 

 

 

Θέμα: «Κατάθεση Ατζέντας με θέματα υγείας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες

παθήσεις και των οικογενειών τους στη Δυτική Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την

Κεφαλονιά που άπτονται της αρμοδιότητας της 6ης Υ.Π.Ε.»

 

Κε Διοικητά,

 

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση, η οποία έχει την ευθύνη για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Αριθμεί σε είκοσι πέντε (25) ενεργά μέλη και μερικοί από τους σημαντικούς σκοπούς  ίδρυσής της είναι:

  1. Η άρση των κοινωνικών διακρίσεων, των προκαταλήψεων και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
  2. Η βελτίωση των συνθηκών και των όρων διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους καθώς επίσης και η μορφωτική, οικονομική και πολιτιστική ανέλιξη αυτών.
  3. Η συνένωση των δυνάμεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών

τους στην  Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και στα Νότια Ιόνια Νησιά.

  1. Η εκπροσώπηση των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους μέσω της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας κα Νοτίων Ιονίων Νήσων.
  2. Ο συντονισμός της δράσης όλων των μελών της Ομοσπονδίας, η προώθηση

και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών αυτών.

  1. Η συνεχής προσπάθεια για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία  στην

παραγωγική  διαδικασία.

  1. Η διάδοση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων

σώματος, η ενημέρωση του κοινού καθώς και η βελτίωση  της υποδομής

πρόληψης των κληρονομικών ασθενειών και ατυχημάτων.

Με την παρούσα επιστολή θα επιθυμούσαμε να σας καταθέσουμε ατζέντα θεμάτων υγείας και προβλήματα που εντοπίζονται στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

  • Εξασφάλιση προτεραιότητας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην παροχή του εμβολίου για τον covid-19 όταν θα τεθεί προς χορηγία στο κοινό
  • Μέριμνα για την παροχή μασκών προστασίας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (θαλασσαιμικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με ελκώδη κολίτιδα κ.α.) που ακολουθούν τακτικά θεραπευτικές αγωγές στις μονάδες υγείας. Χρήση διάφανων προστατευτικών μασκών (ασπίδες προσώπου) από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών υγείας που έχουν άμεση επαφή με το κοινό καθώς τα άτομα με κώφωση και βαρηκοΐα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.
  • Με το ΦΕΚ 1435/Β’/26.04.2018 δημιουργήθηκε Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ενηλίκων θαλασσαιμικών που μεταγγίζονται στο Γ.Ν.Π. Πατρών «Καραμανδάνειο». Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για το συγκεκριμένο χρόνιο ζήτημα (έχουν ήδη συμπληρωθεί δύο έτη) προκειμένου να λειτουργήσει η Μ.Μ.Α. με το απαραίτητο εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο για την Οργάνωση και Λειτουργία των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Νόσου (ΦΕΚ 2267/28-11-2007). Η καθυστέρηση μεταφοράς των ενηλίκων από το «Καραμανδάνειο» στο Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας» δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.
  • Έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στις μεταγγίσεις των ατόμων με θαλασσαιμία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Αντικατάσταση κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια» από σύγχρονη και κατάλληλα εξοπλισμένη.
  • Μέριμνα για προμήθεια 2 (δύο) κινητών μονάδων, μία αποκλειστικά για την πραγματοποίηση μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένες περιοχές και μία για την διενέργεια ΤΕΣΤ ΠΑΠ και εξετάσεων προσυμπτωματικού έλεγχου
  • Θεσμοθέτηση λειτουργίας Μονάδας Πολυμεταγγιζόμενων Ατόμων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ώστε να μεταγγίζονται στον τόπο κατοικίας τους άτομα με θαλασσαιμία άλλες συγγενείς νόσους
  • Οργάνωση και υλοποίηση αιμοδοσιών και δράσεων δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σε συνεργασία με φορείς-μέλη της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., του Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το ΚΕΔΜΟΠ, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς
  • Επαρκής στελέχωση με προσωπικό (ιατρικό, επιστημονικό και βοηθητικό)  της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π., λειτουργία όλων των κλινών, πραγματοποίηση απογευματινών προγραμμάτων (συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία από  κοινωνικούς επιστήμονες κ.α.), λειτουργία πισίνας
  • Με τον νόμο 4025/2011 «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 228/Α’) τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου όπως το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων Ν. Αχαΐας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Κεφαλονιάς, το Κέντρο Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας και η Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Πατρών μετονομάστηκαν σε Κέντρα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) και εντάχθηκαν στα Γενικά Νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σκοπός τους είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφορικού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος και άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα υγείας. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Κεφαλονιά, στο σύνολό τους, τα ΚΕΦΙΑΠ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας κυρίως λόγω υποστελέχωσης, έλλειψης κατάλληλου προσωπικού και εκπαιδευτικών χώρων. Συγκεκριμένα, παρατηρούνται ελλείψεις σε ειδικότητες όπως φυσίατροι, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, παθολόγοι, φυσικοθεραπευτές εργοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και βοηθητικό προσωπικό, οδηγοί, εκπαιδευτές εργαστηρίων, σε εξοπλισμό φυσικοθεραπείας ενώ είναι απαραίτητη η προμήθεια οχήματος για τη μεταφορά των εκπαιδευομένων ΑμεΑ στο ΚΕΦΙΑΠ Π.Γ.Ν.Π.
  • Ελλείψεις προσωπικού στο σύνολο των Ψυχιατρικών Τμημάτων των Γενικών Νοσοκομείων
  • Διαχρονικό αίτημα αποτελεί η δημιουργία παιδοψυχιατρικών κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» ώστε να νοσηλεύονται παιδιά και έφηβοι, κυρίως με αυτισμό, που βρίσκονται σε διαταρακτική συμπεριφορά ή κρίση επιθετικότητας. Επίσης να διαμορφωθεί ένας θάλαμος για ενήλικες στην Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π. με ειδική διαμόρφωση ώστε να είναι απαλλαγμένος από θόρυβο, έντονο φωτισμό και από αγχογόνα ερεθίσματα
  • Διαμόρφωση δύο τουλάχιστον νοσηλευτικών θαλάμων σε κάθε νοσοκομείο όπου θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα παιδιά και ενήλικες με αυτισμό ή ψυχική νόσο για προστασία από τα συνήθη διαταρακτικά ερεθίσματα
  • Εντοπίζονται ελλείψεις στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια» (μαγνητική εντερογραφία ενδοσκοπικοί υπέρηχοι, ενδοσκόπια, κολονοσκόπια)
  • Αποκατάσταση λειτουργίας συστήματος κλιματισμού (υπολειτουργεί για πάνω από δύο έτη) στο κτίριο «Μ» (Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, περιτοναϊκή κάθαρση) του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Καθιέρωση λειτουργίας και δεύτερης βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο) του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
  • Μέριμνα για προσβάσιμα δωμάτια (κλίνες, WC κτλ.) για άτομα με κινητικές αναπηρίες σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά
  • Ύπαρξη απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού στα Γενικά Νοσοκομεία για την πραγματοποίηση εξετάσεων όπως υπέρηχοι, ΤΕΣΤ ΠΑΠ, αξονική και μαγνητική τομογραφία σε άτομα με κινητικές αναπηρίες
  • Επαναλειτουργία Νευρολογικού Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια»
  • Σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική Κλινική και τα Εξωτερικά Ιατρεία  (τρεις ιατροί για σαράντα κλίνες) του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου» με αποτέλεσμα να εντοπίζονται χρόνιες καθυστερήσεις στα ραντεβού των ατόμων με αναπηρία.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείου Αγρινίου παρατηρείται υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (γαστρεντερολόγος, υπεύθυνοι χειριστές ενδοσκοπήσεων, μαστογραφιών, αξονικών τομογραφιών) όπως επίσης στη μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και την Παθολογική Κλινική. Σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου που παραμένει ανενεργός
  • Έλλειψη προσβασιμότητας στη 1η ΤΟΜΥ Αγρινίου εξαιτίας των πρόσφατων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
  • Οργάνωση και λειτουργία παιδορευματολογικού τμήματος στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια» με παιδίατρο- παιδορευματολόγο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με δεδομένο ότι σε καμία μονάδα υγείας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά δε λειτουργεί συγκεκριμένο τμήμα και αναγκάζονται οι γονείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα.
  • Ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με την δημιουργία αίθουσας αναισθησίας
  • Αξιοποίηση προγραμμάτων της Πολιτείας και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία, για την υλοποίηση προγραμμάτων κατ’ οίκον νοσηλείας ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από ιατρονοσηλευτική ομάδα, με κατάλληλα εξοπλισμένο όχημα
  • Διασφάλιση προσβασιμότητας στο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας
  • Πραγματοποίηση δράσεων προαγωγής και πρόληψης της υγείας των πολιτών (πρόληψη μελανώματος, Alzheimer, μορφές καρκίνου, σακχαρώδης διαβήτης, παιδική παχυσαρκία, ρευματικές παθήσεις κ.α.), με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, σε συνεργασία με φορείς- μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας,  την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τις Μητροπόλεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα έκτακτα περιστατικά των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων π.χ. Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»
  • Σχεδιασμός και υποστήριξη προσβάσιμης ηλεκτρονικής πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού με τους ιατρούς των Νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε εργαζομένους μονάδων και υπηρεσιών υγείας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με κώφωση και βαρηκοΐα.

 

Κε Διοικητά,

 

Είναι πρόδηλο ότι στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πολυδιάστατα προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας.

Ευελπιστούμε ότι τα ανωτέρω θέματα θα τεθούν προς συζήτηση στην επικείμενη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Προτείνουμε, για να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις και ουσιώδη αποτελέσματα, να προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά για να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας. (σε προσβάσιμο χώρο και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του covid-19).

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με τους φορείς-μέλη της είναι πρόθυμη να συνεργαστεί προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.