You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας

Δελτίο Τύπου: Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αχαΐας

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων ανταποκρινόμενη στο δημόσιο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Σύλλογος στις 27/06/22 με βασικό αίτημα την εξεύρεση λύσης στο χρόνιο κτιριακό ζήτημα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας.

Η Ομοσπονδία με επιστολή προς την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Μιχαηλίδου έχει ζητήσει τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί της και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ε.Σ.Α.μεΑ, της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, της Ομοσπονδίας Κωφών, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους Βουλευτές Αχαΐας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τους φορείς της κοινωνίας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και:

  1. Να παραχωρηθούν οι αίθουσες και του 1ου ορόφου εκτός από το ισόγειο στο οποίο ήδη στεγάζεται το σχολικό συγκρότημα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των 106 μαθητών που φοιτούν σε αυτό.
  2. Να διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος της δομής (στέγαστρο, δημιουργία καθιστικών, βελτίωση προσβασιμότητας, δαπεδόστρωση κ.α.)
  3. Να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εξεύρεση οικοπέδου και την κατασκευή κτιρίου, καθολικά προσβάσιμο, όπου θα στεγαστεί το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας
  4. Να υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και να πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά με κώφωση στους αναξιοποίητους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας