You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενης με αναπηρία σε δομή που υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “Κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση εις βάρος εργαζόμενης με αναπηρία σε δομή που υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας”

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων αναδεικνύει ένα σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με άτομο με αναπηρία (67%) που έχει προσληφθεί βάσει του νόμου 2643/98 και εργάζεται ως βοηθός νοσηλευτή στη Μονάδα ΑμεΑ Λεχαινών (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π Λεχαινών), δομή που υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το σοβαρό ζήτημα προκύπτει από τη στιγμή που ο Οργανισμός της οφείλει άδεια από το έτος 2020, το έτος 2021, την ειδική άδεια λόγω αναπηρίας βάσει νόμου αλλά και εκατόν ενενήντα (190) οφειλόμενα ρεπό (!) τα οποία δεν έχει λάβει καθώς, λόγω της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού στη δομή, η παρουσία της είναι επιβεβλημένη (συνεχιζόμενες βάρδιες, πρωί- απόγευμα- βράδυ).

Μετά από εξέταση του αιτήματός της από το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου για χορήγηση άδειας, και παρότι της εγκρίθηκε έως τις 15/08/21 συνέχισε να δουλεύει έως και τις 24 Αυγούστου και εν συνεχεία με Πράξη Προέδρου της επιβλήθηκε το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων. Σημειώνεται ότι άλλος εργαζόμενος έλαβε την άδεια του έως και τα τέλη Αυγούστου χωρίς να του επιβληθεί καμία κύρωση λόγω μη εμβολιασμού.    

Η Ομοσπονδία μέσω Δελτίων Τύπου και Ανακοινώσεων στηρίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού ειδικά σε δομές που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 31/08/21 αποφάσισε να πραγματοποιήσει παρέμβαση καθώς διαπράττεται κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση.

Θα έπρεπε να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες και τα ρεπό στην εργαζόμενη με αναπηρία πρωτίστως για να ξεκουραστεί και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η υγεία της από τη συνεχιζόμενη εξαντλητική εργασία. Επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικογένειά της, στη σωματική και ψυχική της υγεία. Απεναντίας αναγκάστηκε να περάσει από υγειονομική επιτροπή όπου απορρίφθηκε η αίτησή της παρότι είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον θεράποντα ιατρό της για να πραγματοποιήσει το εμβόλιο.   

Εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας αλλά και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μονάδα ΑμεΑ Λεχαινών η συνάδελφος με αναπηρία εργάστηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα, συμβάλλοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της δομής όπως φαίνεται και από τη στήριξη που παρείχε η υπεύθυνη νοσηλευτικής υπηρεσίας της Μονάδας κατά την εξέταση του αιτήματός της στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε τη δυνατότητα και όφειλε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να μην επιδείξει τέτοια άκαμπτη αδιαλλαξία.