You are currently viewing Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων

Μετά από αίτημα πού απέστειλε η Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, σε καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Πελετίδη Κωνσταντίνο και το μέλος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, κα Συροκώστα Ιουλία, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους που κατοικούν στα όρια του Δήμου Πατρέων.

  Συγκεκριμένα τέθηκαν αιτήματα και προτάσεις όπως:

  • Αξιοποίηση Κληροδοτημάτων Σταθακόπουλου και Καρανικολού καθώς και παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στις συνεδριάσεις.
  • Στήριξη και συνεργασία για την υλοποίηση Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων περί τα τέλη Ιουνίου
  • Συζήτηση σχετικά με την προσβασιμότητα των παραλιών του Δήμου Πατρέων εν όψει της θερινής περιόδου
  • Απαλλαγή και μείωση των δημοτικών ανταποδοτικών τελών σε άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους (ένταξη ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μη προσμέτρηση στο εισόδημα τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας)
  • Εκπροσώπηση Ομοσπονδίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Η Μέριμνα»
  • Συμμετοχή/παρουσία εκπροσώπου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. στις συνεδριάσεις επιτροπών εκπαίδευσης

Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Ανδρέας Λίβανος, ο Ταμίας, κ. Γεράσιμος Παπαστεφανάτος και η Αν. Ταμίας, κα Χριστίνα Μπίκου.