You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή και μέλη της ομάδας του υποδέχτηκαν, σε πολύ καλό κλίμα, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, στα γραφεία της, μετά από αίτημα συνάντησης του κου Αϊβαλή.

Ενημερώθηκε εκτενώς για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε τοπικό επίπεδο και παρέλαβε ατζέντα που περιλάμβανε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Πατρέων όπως την προσβασιμότητα στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, τη βελτίωση των υποδομών για την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, την αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων προς όφελος ευάλωτων ομάδων π.χ. ψυχική αναπηρία καθώς και θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού οφείλει να συνεργάζεται με τους εκπροσώπους των αναπηρικών οργανώσεων ώστε να επιλύονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην καθημερινότητά τους. 

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, η Αν. Γενική Γραμματέας, Βασιλική Γούλα, ο Ταμίας, Μάκης Παπαστεφανάτος και η Αν. Ταμία, Χριστίνα Μπίκου.