You are currently viewing Δελτίο Τύπου :Απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά σχόλια του πρώην Βουλευτή Αχαΐας Α. Νταβλούρου

Δελτίο Τύπου :Απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά σχόλια του πρώην Βουλευτή Αχαΐας Α. Νταβλούρου

Δυστυχώς η υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και μεταδίδεται καθημερινά και αδιάκοπα από τα ΜΜΕ αποτελεί βήμα όπου εκφράζονται δημόσια απόψεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Α. Νταβλούρος δήλωσε για το θάνατο που παιδιού με αναπηρία ότι «η ανακοπή οδήγησε το παιδί στην εγκεφαλική παραλυσία καθιστώντας το ουσιαστικά νεκρό» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «ήταν θέμα χρόνου πλέον να μην έχει προσδόκιμο ζωής».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρώην βουλευτής δε διαθέτει ούτε τις γνώσεις ούτε την επιστημονική και ιατρική κατάρτιση ειδάλλως δε θα είχε προβεί σε αυτές τις δηλώσεις.

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι με τις συγκεκριμένες απόψεις θίγει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και υποτιμά τον καθημερινό αγώνα που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες. Ακυρώνει επίσης την προσφορά και το έργο των δομών που με τις υπηρεσίες τους εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Ζητούμε από τον κ. Νταβλούρο να ανακαλέσει δημοσίως και να ζητήσει συγνώμη για τις στερούμενες ιατρικής τεκμηρίωσης δηλώσεις του.