You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», κ. Ανδρέα Δημητρακόπουλο και τον Γραμματέα, κ. Νικόλαο Μαρκάτο υποδέχτηκε, σε πολύ καλό κλίμα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντώνης Χαροκόπος.

Αφορμή αποτέλεσε η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο και υπήρξε συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων ώστε να υπάρξει οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

Για την εξομάλυνση της οικονομικής δυσπραγίας η Ομοσπονδία προτείνει συγκεκριμένες, άμεσες ενέργειες όπως:

  • Την έκτακτη επιχορήγησή από το Ειδικό Κρατικό Λαχείο
  • Την αύξηση της επιχορήγησης που λαμβάνουν οι προνοιακές δομές από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Την υπογραφή της σύμβασης με την Διαχειριστική Αρχής της Περιφέρειας για τη δημιουργία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ του ΚΔΗΦ/ΑμεΑ, με αύξηση των ωφελούμενων από δεκαπέντε (15) σε τριάντα πέντε (35).

Το άμεσο χρονικό διάστημα το Κέντρο πρόκειται να παραλάβει για να λειτουργήσει τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Κέντρο Ημέρας. Είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνεργατικότητα μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διοίκησης και των εργαζομένων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Για να επιτευχθεί όμως η εύρυθμη λειτουργία του πρέπει να στηριχθεί άμεσα από την Πολιτεία.

Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται δίπλα στην «ΜΕΡΙΜΝΑ», θα ενημερώνεται ενδελεχώς για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει και θα αποστείλει άμεσα την παρέμβασή της στις αρμόδιες Αρχές.