Το Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των εργαζομένων και της διοίκησης του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος, τηλεοπτικές εκπομπές).

 

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου ότι διακόπτει τη λειτουργία του καθώς δεν είναι δυνατή η επίτευξη απαρτίας στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Θεωρούμε ότι η παρούσα κατάσταση επιβάλει την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου τα μέλη που έχει ορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου να συμμετέχουν στα καταστατικά όργανα της διοίκησης, να παρακολουθούν το έργο του Κέντρου και την λήψη των αποφάσεων μέσω των δημοκρατικών και νόμιμων διαδικασιών.

 

Καλούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της αρμόδια υπηρεσίας, να προχωρήσει σε έλεγχο για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από τους εργαζόμενους για έλλειψη προσωπικού και μη τήρηση μέτρων προστασίας για τον covid-19.

 

Επίσης, τους γονείς των ατόμων με αναπηρία του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Οι Φίλοι του Μέριμνα» και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  Παιδιών Χρηζόντων Μέριμνας να επιδείξουν ενότητα και ομοψυχία.

 

Το Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» προσφέρει εδώ και πενήντα χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες και επιτελεί σημαντικότατο έργο προς όφελος των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους. Εάν δεν υπάρξει διάλογος και συνεργασία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επέλθουν σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία των δομών (ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και Κέντρο Ημέρας), πρωτίστως εις βάρος των ατόμων με αναπηρία.