You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Το έκτακτο επίδομα δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα της ακρίβειας. Χρειάζεται αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία.

Δελτίο Τύπου: Το έκτακτο επίδομα δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα της ακρίβειας. Χρειάζεται αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία.

Με επιστολή της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναδεικνύει το μείζον ζήτημα των αυξήσεων όλων των επιδομάτων που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνιοι πάσχοντες καθώς και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων αναπηρίας, διεκδικήσεις που προτάσσει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, ζουν με τον φόβο και τις διακρίσεις που έχει επιφέρει η πανδημία και παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών.

Με τελευταίες αυξήσεις επιδομάτων να έχουν δοθεί το 2011, πάνω από μια δεκαετία δηλαδή, και με τα έξοδα για τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης συνεχώς να ανεβαίνουν, κρίνεται απολύτως απαραίτητη η αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα Φεβρουάριο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,2%, δείχνοντας υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε είδη διατροφής.

Είναι πασίδηλο ότι το έκτακτο επίδομα που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση για να δοθεί πριν το Πάσχα, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα της ακρίβειας. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη, με εύλογες αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας και στις συντάξεις.