You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιάννη Καρβέλη

Αφού ευχαρίστησαν τον Διοικητή για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα της δημόσιας υγείας και τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Ενδεικτικά, συζητήθηκαν εκτενώς:

  • Ζητήματα που αφορούν ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», στα Γενικά Νοσοκομεία Πύργου, Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και στα ψυχιατρικά τμήματά τους.
  • Τα χρόνια προβλήματα, λόγω υποστελέχωσης, που εντοπίζονται στο σύνολο των ΚΕΦΙΑΠ (Π.Γ.Ν.Π., Πύργου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, και Κεφαλονιάς)
  • Η επαρκής στελέχωση με προσωπικό (ιατρικό, επιστημονικό και βοηθητικό) της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» του Π.Γ.Ν.Π.
  • Η διαμόρφωση χώρου αιμοδοσίας στο κέντρο της Πάτρας και η στενή συνεργασία για την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία, τη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών, το μελάνωμα, τον σακχαρώδη διαβήτη, το Alzheimer, τις ρευματικές παθήσεις κ.α.
  • Η επάρκεια αίματος εν όψει της θερινής περιόδου.
  • Τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης των εθελοντικών αιμοδοσιών που διενεργούνται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
  • Τη λειτουργία παιδορευματολογικού τμήματος στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», με παιδίατρο- παιδορευματολόγο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με δεδομένο ότι σε καμία μονάδα υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά δε λειτουργεί συγκεκριμένο τμήμα και αναγκάζονται οι γονείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή στα Ιωάννινα.
  • Η λειτουργία μαγνητικού εντερογράφου στο Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια».
  • Η ύπαρξη προσβάσιμων δωματίων (κλίνες, WC κτλ.) για άτομα με κινητικές αναπηρίες σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά
  • Η διαμόρφωση νοσηλευτικών θαλάμων, σε κάθε νοσοκομείο, όπου θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα παιδιά και ενήλικες με αυτισμό ή ψυχική αναπηρία, για προστασία από τα συνήθη διαταρακτικά ερεθίσματα.
  • Η προμήθεια κινητών μονάδων αιμοδοσίας από τα γενικά νοσοκομεία αλλά και μονάδας που θα πραγματοποιεί μαστογραφικούς ελέγχους, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.
  • Η έλλειψη θέσεων στους ξενώνες ψυχικά πασχόντων.
  • Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε εργαζομένους μονάδων και υπηρεσιών υγείας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με κώφωση ή βαρηκοΐα.

Ο Διοικητής άκουσε με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, τα κατέγραψε και συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση επικοινωνία για την εξέλιξη και την επίλυσή τους, όπου αυτό είναι εφικτό.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντώνιος Χαροκόπος, η Γενική Γραμματέας, κα Βασιλική Παναγοπούλου και ο Ταμίας, κ. Γεράσιμος Παπαστεφανάτος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ