You are currently viewing Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χ. Μπονάνο

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χ. Μπονάνο

Πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, κ. Χ Μπονάνο.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνιους πάσχοντες, ειδικά εν μέσω της πανδημίας που βιώνει η κοινωνία και τέθηκαν αιτήματα και προτάσεις όπως:

  • Πραγματοποίηση δράσεων που έχουν κατατεθεί στο σχέδιο δράσης για την πρόληψη, την ενημέρωση και την προαγωγή της υγείας για το έτος 2021 (πραγματοποίηση διήμερου συνεδρίου Αποϊδρυματοποίησης, Ανεξάρτητης Διαβίωσης και ανάδειξη ρόλου Προσωπικού Βοηθού, δράσεις ψυχικής υγείας, ενημέρωση για το μελάνωμα, προγραμματισμός και υλοποίηση Φεστιβάλ Υγείας, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον παιδικό καρκίνο, τη δωρεά μυελού των οστών και οργάνων, την εθελοντική αιμοδοσία κ.α.)
  •  Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα του αναπηρικού χώρου.
  •  Χρηματοδότηση Ομοσπονδίας για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών

Επίσης συζητήθηκε το αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) για την παραχώρηση χώρου όπου θα στεγαστεί το νεοσύστατο Ινστιτούτο της.    

Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κος Χαροκόπος Αντώνιος, ο Ταμίας, κος Παπαστεφανάτος Γεράσιμος και η Αν. Γενική Γραμματέας, κα Γούλα Βασιλική.