Συνάντηση με Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Πύργου- Επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Διάπλαση»

IMG_20200903IMG_20200903_123619

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, συνάντηση σε καλό κλίμα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», κο Χριστόπουλο Χρήστο προκειμένου να συζητηθούν θέματα στο χώρο της υγείας που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπως:

  • Λειτουργία ΚΕΦΙΑΠ Πύργου (προσωπικό, εξοπλισμός και ενεργειακή αναβάθμιση)
  • Δημιουργία Κέντρου Ημέρας παίδων, εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος στο Πελόπιο, σε κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας
  • Έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική Κλινική και τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να εντοπίζονται χρόνιες καθυστερήσεις στα ραντεβού των ατόμων με αναπηρία.

Μετά από γόνιμη συζήτηση και κατάθεση προτάσεων ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ενώ τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι η Περιφερειακή Ομοσπονδία θα βρίσκεται σε συνεργασία προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογένειών τους.

Εν συνεχεία τα μέλη της αντιπροσωπείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Διάπλαση» που πρόκειται να λειτουργήσει στη πόλη του Πύργου και να προσφέρει υπηρεσίες πρωί και απόγευμα. Μια δομή που την είχε ανάγκη η περιοχή θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κος Χαροκόπος Αντώνης, ο Αντιπρόεδρος Α’, κος Λίβανος Ανδρέας,  ο Αντιπρόεδρος Β’, κος Παπαναγιώτου Παντελής, η Οργανωτική Γραμματέας, κα Ίβαντσικ Ουλιάνα, το μέλος, κα Ρηγοπούλου Ανθή