Παππαναγιωτου Παντελης

  Ο κος Παπαναγιώτου Παντελής είναι γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1964.

  Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και έχει υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό.

  Μετά από τροχαίο ατύχημα το 1990 ασχολήθηκε με θέματα ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

  Ίδρυσε τον πρώτο σύλλογο ατόμων με αναπηρία, με έδρα της Αμαλιάδα και εν συνεχεία το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & ΑμεΑ «ΗΛΙΣ» όπου διετέλεσε Πρόεδρος για δώδεκα έτη. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας ενώ έχει διατελέσει μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε Ημερίδες για θέματα ατόμων με αναπηρία.

  Έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηλείας ενώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας (νυν ΚΕΦΙΑΠ) ανέλαβε ως αρχισυντάκτης την έκδοση περιοδικού.

  Έχει πλούσια κοινωνική προσφορά, εκτός των ανωτέρω, σε θέματα αθλητισμού και προστασίας του περιβάλλοντος όντας μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και έχει λάβει έπαινο για την προσφορά του από το Δήμο Πύργου.

  Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία για πάνω από οκτώ έτη σε τοπική εφημερίδα της Ηλείας και παρουσίαζε ραδιοφωνική εκπομπή παγκόσμιας εμβέλειας στην ΕΡΑ2.

  Επί σειρά ετών συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων από τη θέση του Γενικού Γραμματέα ενώ στην τελευταία σύνθεση κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου Β’.

  Είναι δωρητής μυελού των οστών.

  Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό, φοιτητή.