You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με τον Αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με τον Αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»»

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σε πολύ καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. με τον Αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», κ. Μπάκο Δημήτριο, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας.

  Συζητήθηκαν-κατατέθηκαν απόψεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις καθώς και προτάσεις όπως:

 • Διαχείριση και εξάλειψη των καθυστερήσεων που εντοπίζονται στις μεταγγίσεις των ατόμων με θαλασσαιμία.
 • Τήρηση του ωραρίου των εργαζομένων με ψυχική αναπηρία που απασχολούνται στα πλυντήρια του Νοσοκομείου, βάσει των συμβάσεών τους.
 • Αντικατάσταση παλαιάς κινητής μονάδας αιμοδοσίας από σύγχρονη και κατάλληλα εξοπλισμένη.
 • Δημιουργία και διαμόρφωση χώρου στο κέντρο της Πάτρας για τη διενέργεια αιμοδοσιών. Όπως σας είχε κοινοποιηθεί και με το υπ’ αριθμ. 285/18.05.21 έγγραφο της Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία ενός κέντρου αιμοδοσίας στην πόλη της Πάτρας, σε σταθερό και προστατευμένο χώρο, όπου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και στον οποίο θα τηρείται το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο έναντι νοσημάτων όπως ο κορονοϊός.  
 • Προμήθεια κινητής μονάδας που θα διενεργεί προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο του μαστού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 • Διαμόρφωση πλήρως προσβάσιμων δωματίων με WC ΑμεΑ ανά κλινική.  
 • Οργάνωση και υλοποίηση αιμοδοσιών και δράσεων δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ατόμων με Θαλασσαιμία, του Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το ΚΕΔΜΟΠ, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.
 • Επαρκής στελέχωση με προσωπικό (ιατρικό, επιστημονικό και βοηθητικό)  της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν.Π., λειτουργία όλων των κλινών, πραγματοποίηση απογευματινών προγραμμάτων (συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία από  κοινωνικούς επιστήμονες κ.α.), λειτουργία πισίνας, λειτουργία τμημάτων ψυχολογικής υποστήριξης, λογοθεραπείας, διαχείρισης προβλημάτων εντέρου, ουροδόχου κύστης και κατακλίσεων, επανεκτίμησης της γενικής κλινικής και λειτουργικής κατάστασης των ασθενών με στόχο την αποφυγή επιδείνωσής τους, σεξουαλικής αποκατάστασης, έμφαση στις νέες τεχνολογίες και λειτουργία τμήματος βιοϊατρικής και προσθετικής μελών.
 • Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων  που αντιμετωπίζει το ΚΕΦΙΑΠ Π.Γ.Ν.Π. λόγω υποστελέχωσης (εκπαιδευτές και επιστημονικό προσωπικό), μεταφορά του Κέντρου σε αυτόνομη δομή όπως επίσης και προμήθεια οχήματος για τη μεταφορά των εκπαιδευομένων ΑμεΑ.
 • Αποκατάσταση λειτουργίας συστήματος κλιματισμού (υπολειτουργεί για πάνω από δύο έτη) στο κτίριο «Μ» (Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, περιτοναϊκή κάθαρση).
 • Οργάνωση και λειτουργία παιδορευματολογικού τμήματος με παιδίατρο- παιδορευματολόγο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με δεδομένο ότι σε καμία μονάδα υγείας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά δε λειτουργεί συγκεκριμένο τμήμα και αναγκάζονται οι γονείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα.
 • Προμήθεια μηχανήματος μαγνητικής εντερογραφίας με γνώμονα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν το διαθέτει κανένα δημόσιο νοσοκομείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με ΙΦΝΕ και Νόσο Crohn να καταβάλουν το πολύ υψηλό κόστος εξέτασης σε ιδιωτικές κλινικές.

Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Ανδρέας Λίβανος, η Οργανωτική Γραμματέας, κα Ουλιάνα Ιβάντσικ ενώ στη συνάντηση συμμετείχε η κα Συροκώστα Ιουλία, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Π. «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας.