Συνάντηση μελών Δ.Σ. Περιφερειακής Ομοσπονδίας με τον Περιφερειάρχη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου, προγραμματισμένη συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μελών του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κου Απόστολου Κατσιφάρα.

Τα μέλη του Δ.Σ. συνεχάρησαν και ευχήθηκαν στον Περιφερειάρχη για την επανεκλογή του και εν συνεχεία συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο όπως η στήριξη με χρηματοδότηση αλλά και με στελέχωση των Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και ειδικότερα στην Αχαΐα όπου παρατηρούνται μεγάλες λίστες αναμονής αιτούντων- ατόμων με αναπηρία λόγω έλλειψης ειδικοτήτων (νευρολόγοι, ψυχίατροι), η αξιοποίηση των αχρησιμοποίητων χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας όπως επίσης και η αναγκαιότητα παρέμβασης για την επαναλειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Ναύπακτο.

Συζητήθηκε επιπλέον η σημαντικότητα των προκηρύξεων βάσει του Ν. 2643/98 που αφορά την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους όπως και η δημιουργία Οικοτροφείου και Κέντρου Ημέρας για άτομα με αυτισμό.

Τέλος τέθηκε και το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των ατόμων με αναπηρία από την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο και η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητική αναπηρία στις παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει και θα πιέσει τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των θεμάτων που κατατέθηκαν.

 

Συνάντηση μελών Δ.Σ. με Περιφερειάρχη Συνάντηση μελών Δ.Σ. με Περιφερειάρχη

 

 

 

 

 

Τηλ. Επικοινωνίας Προέδρου, κου Χαροκόπου Αντώνιου: 6936577966